Vedonlyönti raveissa

horse racingRaviurheilu on Suomessa suosittua, ja niin on myös raveihin liittyvä vedonlyönti. Pelaaminen ei enää edellytä fyysistä läsnäoloa raveissa, vaan veikkaaminen onnistuu helposti ja näppärästi netissä. Tässä artikkelissa kerromme raveihin liittyvästä vedonlyönnistä, sen säännöistä ja mahdollisuuksista.

Mitä raviurheilu on?

Raviurheilu on vauhdikas hevosurheilun kilpailumuoto, jossa hevoset kilpailevat nopeudesta tarkoitukseen suunnitellulla raviradalla. Hevosten ohjastajat istuvat hevosen vetämien kärryjen kyydissä. Ravien vauhdikkuus tarjoaa ainutkertaisia elämyksiä sekä ensikertalaisille että kokeneimmillekin ravikävijöille. Huikean jännittävät voitot, tappiot sekä sähköinen tunnelma raviradalla ovat vertaansa vailla olevia tunteiden nostattajia.

Raviurheilu kuuluu jääkiekon ohella Suomen seuratuimpiin urheilulajeihin, sillä lajin tapahtumia katsoo vuositasolla lähes miljoona katsojaa. Fyysisen läsnäolon lisäksi raveja on mahdollista seurata etäpelipisteissä, internetissä sekä television välityksellä. Suomen tunnetuin ja suurin ravirata sijaitsee Espoon Vermossa, jossa järjestetään ravit joka keskiviikko.

Raviveikkaus

Suomessakin oleellinen osa raviurheilua on raviveikkaus, joka osaltaan auttaa suomalaisen hevostalouden ylläpitämistä. Veikkauksen kautta rahaa ohjautuu muun muassa hevosenomistajille palkintoina sekä hevoskasvatukseen ja hevosiin liittyvään tutkimukseen. Hevosurheilun lajeja voi Suomessa veikata yli tuhannessa pelipisteessä, raviradoilla tai internetin lukuisissa pelipaikoissa.

Raviveikkauksessa eli totoamisessa veikkaaja yrittää arvata hevosten sijoituksia eri lähdöissä. Voiton määrä lasketaan pelin jakosumman ja kullekin voittavalle yhdistelmälle pelatun rahasumman mukaisesti. Luonnollisesti myös pelin järjestäjä ottaa pelatuista rahasummista oman osuutensa. Raviveikkauksen voitot ovat pelaajalle verevapaita. Myös totoamisessa pelaajan kannalta oleellista on löytää oletettua todennäköisyyttä suuremmat kertoimet eli niin sanotut ylikertoimet netticasino.com.

Raviveikkauksen pelimuodot

Raviveikkauksen pelimuotoja on runsaasti, eikä pelaamiseen tarvitse sijoittaa suuria pääomia. Paras palautusprosentti, yli 90 %, on parivedossa, jossa kahdesta hevosesta veikataan sitä, joka saapuu ensin maaliin. Tätä pelimuotoa tarjoavat tosin vain ulkomaiset vedonvälittäjät. Yli 80 %:n palautusprosentteihin yltävät myös voittajan veikkaus sekä kolmen parhaan joukkoon sijoittuvan hevosen veikkaaminen. Muita raviveikkauksen pelimuotoja ovat esimerkiksi troikka, toto4 ja päivänduo. Minimipanos näissä pelimuodoissa voi olla niinkin alhainen kuin 1 euro, joten kenellä tahansa on mahdollisuus päästä kokeilemaan raviveikkauksen jännittävää maailmaa. Raviveikkaaminen voi parhaimmillaan ja pitkäjänteisesti toteutettuna olla paitsi hauskaa, myös hyvin tuottoisa harrastus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *