Totopelit netissä

Ravihevosia kilpailemassa

Urheiluvedonlyönti on suosittu ajanviete suomalaisten keskuudessa, sillä se on jännittävää ja tarjoaa mahdollisuuden myös pienten lisätulojen hankkimiseen. Totopeleillä tarkoitetaan hevosurheiluun liittyvää vedonlyöntiä, jota Suomessa käytännössä toteutetaan vain ravikilpailuissa. Aina pelaaminen ei edellytä fyysistä läsnäoloa kilpa-areenalla, vaan useimpia kohteita voi veikata myös kätevästi netissä. Tässä artikkelissa kerromme totopelien pelaamisen mahdollisuuksista netissä.

Toton historia

Sana toto tarkoittaa totalisaattoria, joka on englanniksi parimutuel betting ja ranskaksi pari mutuel. Toto pelin kehitti liikemies Joseph Oller Ranskassa 1800-luvun lopulla, josta se vuosisadan vaihteessa levisi nopeasti ympäri maailmaa. Suomen ensimmäiset totopelit pelattiin vuonna 1928 Helsingissä jääraveissa, mutta pelitapa ei saavuttanut ensimmäisinä vuosikymmeninä suurta suosiota siitä syystä että peli oli liian helppo ja kertoimet liian alhaiset. Pelin suosio alkoi nousta 1960-luvulla, jolloin totopeleihin otettiin mukaan vaikeampia pelimuotoja, kuten Kaksoisvedonlyönti ja V4-peli.

Alun perin Suomen totopelejä järjesti Suomen Hippos Oy ja vuonna 2001 totopelit siirtyivät Fintotolle. Vuonna 2016 Fintoto yhdistyi Veikkauksen ja Raha-automaattiyhdistyksen kanssa yhdeksi uudeksi yritykseksi nimeltä Veikkaus Oy. Nykyään kaikkea hevosurheilun veikkauspelitoimintaa hallinnoi Suomessa Veikkaus Oy.

Toton pelimuodot Suomessa

Raviveikkauksen erilaisia veikkausvaihtoehtoja on tarjolla tänä päivänä huomattavasti enemmän kuin ensimmäisissä totopeleissä, tosin ravien ja hevosten puolesta veikkaaminen on edelleen hyvin yksinkertaista ja tarpeeksi helppoa, mistä syystä se onkin niin suosittu vedonlyönti kohde.

Voittaja

Voittaja on pelimuoto, jossa pelataan yksittäisen lähdön voittajaa. Tätä peliä on mahdollista harrastaa ravien jokaisessa lähdössä. Pelaajan voittosumma määräytyy panoksen ja hevosen voittokertoimen tulona. Raviratojen totalisaattoritauluissa ja käsiohjelmissa olevassa voittajakertoimessa ei käytetä pilkkua, vaan se ilmoittaa kymmenen euron sijoituksella voitettavan summan (esimerkiksi voittajakerroin 40,9 merkitään 409). Internetissä pelatessa kertoimissa käytetään pilkkua. Sata ja sitä suuremmat voittajakertoimet ilmoitetaan näyttötauluissa ja ohjelmissa luvulla 999. Maksettava voittajakerroin on aina vähintään 1,00,

Voittaja on melko kannattava pelimuoto, sillä siinä pelaajille palautetaan pelin kokonaisvaihdosta jopa 85 %.

Sija

Sija on pelimuoto, jossa pelataan kolmen parhaan yksilön joukkoon sijoittuvaa hevosta. Pelissä jokaiselle kolmen hevosen ryhmälle lasketaan oma kerroin. Jos kilpailussa on 4-6 osallistujaa, pelataan vain sijoittumisesta kahden parhaan joukkoon. Jos lähtöön osallistuu alle neljä hevosta, ei sija vetoa järjestetä. Myös sija-pelissä palautusprosentti on 85 %.

Voittaja/Sija-peliin jo sisällytetty molemmat edellä kuvatut vaihtoehdot. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhden euron panoksella pelattaessa yksi euro menee panokseksi voittajan ja toinen euro sijoituksen puolesta. Myös tässä pelissä palautusprosentti on melko korkea, 85 %.

Kaksari

Kaksari on peli, jossa pelataan kunkin lähdön kahta parasta hevosta. Hevosten keskinäisellä järjestyksellä ei ole väliä, vaan riittää, että on veikannut hevoset oikein. Kaksari peli järjestetään ainoastaan silloin, kun lähössä on vähintään neljä hevosta.

Troikka

Troikka pelissä pelataan kunkin lähdön kolmea parasta hevosta tulosten mukaisessa järjestyksessä. Mikäli kukaan ei ole veikannut kolmea parasta hevosta oikeassa järjestyksessä, voittoon oikeuttavat sellaiset pelatut vedot, joissa veikatut hevoset ovat tulleet ensimmäiselle, toiselle ja kolmannelle sijalle, mutta eivät oikeassa järjestyksessä. Jokaiselle yhdistelmälle lasketaan oma kerroin ja koska kyseessä on suhteellisen vaikea peli, ovat kertoimet yleensä myös korkeita. Troikkaa pelataan yleensä yhdessä lähdössä ja vain silloin kun osallistujia lähdössä on vähintään viisi. Pelin palautusprosentti tässä pelissä on 70%.

Päivän Duo

Tässä pelissä pelataan kahden ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajat. Voittoon oikeuttavat ne pelit, joissa on pelattu oikein kummankin kohdekilpailun voittaja. Päivän Duo pelin palautusprosentti on 75%.

Toto75, Toto76, Toto65, Toto5 ja Toto4

Yllä mainitut pelit ovat sellaisia pelimuotoja, joissa pelataan 4-7 ennakkoon ilmoitetun lähdön voittajia. Yhdessä lähdössä voi veikata joko yhtä tai useampaa voittajaa. Pelin hinta määräytyy kertomalla eri lähtöjen valitut voittajaehdokasmäärät keskenään ja kertomalla näin saatu rivimäärä valitulla pelipanoksella, esimerkiksi Toto5-pelissä: 4 x 1 x 5 x 1 x 2 = 40 riviä x 0,10 euroa = 4 euroa.

Toto75-pelissä on kolme voittoluokkaa (seitsemän, kuusi ja viisi oikein), Toto76:ssa kaksi (seitsemän ja kuusi oikein) ja Toto65:ssä kaksi (kuusi ja viisi oikein). Toto5:ssä ja Toto4:ssä on yksi voittoluokka. Mikäli näissä peleissä ei ole viisi tai neljä oikein pelanneita, jaetaan voitto neljä tai kolme oikein pelanneiden kesken. Mikäli näitäkään ei ole jaetaan voitto kolme tai kaksi oikein pelanneiden kesken. Pelejä on mahdollista pelata myös pikapelillä.

Näissä peleissä palautusprosentti on 65%.

Löytääksesi nettipelejä tähän aiheeseen liittyen, käy katsomassa nettipelit ninja casinolla.

Netin vedonlyöntipaikat

Netissä toimii monia vedonlyöntipaikkoja, jossa voit pelata totoa ilman, että sinun tarvitsee mennä paikan päälle raviradalle. Veikkauksen tarjoamat toto pelit eivät ole ainoa vaihtoehto, sillä netistä löytyy paljon muita ulkomaalaisia vedonvälittäjiä, joiden sivustot ja palvelut ovat saatavilla myös Suomeksi ja jotka usein tarjoavat myös parempia kertoimia. Ulkomaalaiset palveluntarjoajat tarjoavat pelaajille myös mahdollisuuden veikata H2H-vetoa, eli Head-to-Head vetoa, jossa veikataan kumpi kahdesta hevosesta on ensin maalissa. Tätä pelimuotoa ei löydy Veikkaukselta. H2H-vedon etuja on muun muassa se, että sen palautusprosentti on jopa 92% ja kertoimet ovat kiinteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että kertoimet pysyvät samoina kun mitä ne olivat silloin, kun pelaaja asetti vedon.

Koska netissä palveluntarjoajia on useita, kannattaa niiden hintoja vertailla ennen palvelun käyttöä. Vertailussa muista kiinnittää huomiota ainakin vedonlyöntikohteiden lukumäärään ja kertoimiin, joissa voi olla tuntuviakin eroja eri vedonlyöntipaikkojen välillä. Useat vedonlyöntisivustot tarjoavat pelaajille myös bonuksia, jotka antavat sekä enemmän pelirahaa, että myös enemmän peliaikaa. Suurimmat ja arvokkaimmat bonukset ovat yleensä uusien pelaajien ensitalletusbonukset, joita on tarjolla lähes joka ikisellä vedonlyöntisivustolla. Tutustu myös saatavilla oleviin ravivihjeisiin, joista mahdollisesti saat hyviä vinkkejä pelaamista varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *